laser μυωπιας

LASIK είναι εύκολα το πιο γενικά διεξάγεται χειρουργική όραση φωτός λέιζερ για να βοηθήσει να θεραπεύσει μυωπία (μυωπός), υπερανάγνωστες (διορατικότητας) και αστιγματισμός.

Η λέξη  LASIK  είναι σίγουρα ένα ακρωνύμιο για  “Laser-υποβοηθούμενο επιτόπου κερατομειλίδα. “

Όπως και άλλα είδη διαθλαστικής χειρουργικής θεραπείας

, η διαδικασία LASIK αναδιαμορφώνει τον κερατοειδή για να επιτρέψει τον φωτισμό που εισέρχεται στην προσοχή να επικεντρωθεί σωστά στον αμφιβληστροειδή για πολύ καλύτερη όραση.

Η χειρουργική επέμβαση laser μυωπιας είναι στην ουσία δυσφορία-χωρίς κόστος και απαιτεί μόνο περίπου 15 λεπτά για το μάτι. Το αποτέλεσμα-καλύτερη όραση χωρίς γυαλιά ή φακούς μίας χρήσης-αρχίζει αμέσως μετά τη μέθοδο και η όραση γενικά συνεχίζει να ενισχύει και να ελέγχει περίπου μερικές ημέρες.

Αν δεν είστε πραγματικά ένας καλός αιτών λέιζερ, πολλές άλλες χειρουργικές εγχειρήσεις όρασης μπορεί να βρεθεί, όπως PRK και LASEK δέσμη λέιζερ μάτι χειρουργική θεραπεία και φακιτς IOL χειρουργική θεραπεία.

Προγραμματίστε μια εξέταση με οφθαλμίατρο για να μάθετε ποια οπτική επέμβαση διόρθωσης είναι κατάλληλη για εσάς.

ΧΡΕΙΆΖΕΣΑΙ εξέταση όρασης; Αποκτήστε έναν οπτομέτρη στην περιοχή σας και κάντε χρήση των μετρητών FSA για να προστατεύσετε το τέλος για την αξιολόγηση της όρασης σας.

Πώς εκτελείται η χειρουργική επέμβαση λέιζερ;

Πρώτα, ο ειδικός λειτουργίας σας με λέιζερ μπορεί να παρέχει ένα εξαιρετικά άπαχο, ρηχό πτερύγιο στον κερατοειδή σας με ένα ταπεινό χειρουργικό όργανο που αναφέρεται ως μικροκερατωμα

ή χρήση ενός femtosecond laser

.

Χειρουργική επέμβαση όρασης: βήμα προς στάδιο

Ο χειρουργός στη συνέχεια διπλώνει και πάλι το αρθρωτό πτερύγιο για να αποκτήσει πρόσβαση στον υποκείμενο κερατοειδή (αναφέρεται ως στρόμα

) και εξαλείφει μερικούς μυς του κερατοειδούς χρησιμοποιώντας ένα φως λέιζερ

.

Αποκοπή λέιζερ δημιουργήσει μια μεγάλη υπερ-βιολετί ακτίνα φωτός για να αφαιρέσετε ( “ablate “) μικρές ποσότητες μυών από τον κερατοειδή σας για να το αναδιαμορφώσει έτσι φωτισμού μπαίνοντας τα κέντρα προσοχής πιο ακριβή στον αμφιβληστροειδή για βελτιωμένη όραση.

Για μυωπία άτομα, ο στόχος είναι συνήθως να ισοπεδώσει τον κερατοειδή; με τους ανθρώπους που έχουν διορατικότητα, είναι επιθυμητό να υπάρχει πιο απότομη κερατοειδής. Αποκοπή λέιζερ μπορεί επίσης σωστό αστιγματισμός από την εξομάλυνση ενός ακανόνιστου κερατοειδούς σε ένα πολύ πιο τυπικό σχήμα.

Μετά την αφαίρεση του φωτός λέιζερ ανασχηματίζει τον κερατοειδή χιτώνα, το πτερύγιο πρόκειται να είναι περιστασιακή συσταθεί, εντός της θέση στην οποία τα κύτταρα του κερατοειδούς πήρε μακριά. Το πτερύγιο σφραγίδες προς τον κερατοειδή ρίζα κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής περιόδου επακόλουθη χειρουργική διαδικασία.

Laser λέιζερ δέσμη ματιών χειρουργική διαδικασία καλεί μόνο επίκαιρα αλοιφή αναισθητικό σταγόνες, χωρίς επιδέσμους ή ράμματα είναι απαραίτητη.

Καλά πριν από την εγχείρηση LASIK

Ο οφθαλμίατρο σας θα κάνει μια εντατική αξιολόγηση της όρασης για να διασφαλίσει ότι τα μάτια είναι αρκετά υγιή για τη θεραπεία. Αυτός ή αυτή θα εξετάσει: το σχεδιασμό και την πυκνότητα του αντίστοιχου κερατοειδούς σας; διάσταση του μαθητή · διαθλαστικά σφάλματα (μυωπία, υπερόλη και αστιγματισμός). καθώς και οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες οράματος.

Η ταινία δακρύων με την πρώτη ματιά των ματιών θα εξεταστούν επίσης, μαζί με μια προληπτική θεραπεία μπορεί να προταθεί για να μειώσει την πιθανότητα του κτιρίου ξεραμένο μάτι λίγο μετά από λέιζερ.

Συνήθως, ένα μηχανογραφημένο όργανο που αναφέρεται ως ένας Τοπογράφος κερατοειδούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μελετήσει την καμπυλότητα της μπροστινής πλευρικής επιφάνειας του οράματος και να κάνει ένα  “γράφημα ” του δικού σας κερατοειδούς χιτώνα.

Με τις τεχνολογίες κύματος κυμάτων που σχετίζονται με την προσαρμοσμένη λέιζερ, επιπλέον θα περάσετε πιθανώς μέσα από μια αξιολόγηση κύματος που μεταδίδει φωτισμό σέρφινγκ σε όλη την όραση για να παραδώσει μια ακόμη πιο ακριβής οδηγός των ανωμαλιών που επηρεάζουν την όρασή σας.

Ο οφθαλμίατρο θα σας ρωτήσει επίσης σχετικά με την υγεία και την ευεξία σας παρελθόν και τυχόν φάρμακα που παίρνετε για να καταλάβετε σε περίπτωση που είστε κατάλληλη επιλογή για λέιζερ.

Πρέπει να τερματίσετε τη χρήση φακών μίας χρήσης για ένα χρονικό διάστημα που ενθαρρύνεται από τον ιατρό (συνήθως περίπου 2 εβδομάδες) πριν από το τεστ όρασης και πριν από τη θεραπεία με λέιζερ. Αυτό συμβαίνει επειδή Μιλήστε για να μεγεθύνετε τη φθορά του φακού μπορεί βραχυπρόθεσμα να τροποποιήσει το φυσικό σχήμα του κερατοειδούς σας.

Τι να προετοιμάσετε για όσο βρίσκεστε σε λέιζερ

Λίγο πριν από την έναρξη των χειρουργικών διαδικασιών σας με λέιζερ, οι μειώσεις της αναισθητική όρασης χρησιμοποιούνται στην όρασή σας, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε δυσφορία καθ ‘ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Ο προσωπικός σας γιατρός θα μπορούσε επίσης να σας δώσει κάποια θεραπεία για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Η όρασή σας θα τοποθετηθεί κάτω από το λέιζερ, καθώς και ένα μουσικό όργανο που αναφέρεται ως κορυφαίο μητροσκόπιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρατήσει τα βλέφαρα σας πλατιά ανοιχτά.

Ο γιατρός κάνει χρήση ενός δείκτη εκτυπωτή για να επισημάνετε τον κερατοειδή καλά πριν κάνετε το πτερύγιο. Ένα δαχτυλίδι αναρρόφησης διαμάντι εφαρμόζεται για την κορυφή της όρασης σας για να σταματήσει τις κινήσεις των ματιών ή την έλλειψη να πάρει σε επαφή με αυτό μπορεί να έχει επίδραση στο πτερύγιο υψηλής ποιότητας.

Μετά την δημιουργία του κερατοειδούς πτερυγίου, ο γιατρός στη συνέχεια χρησιμοποιεί έναν προσωπικό υπολογιστή για να τροποποιήσει το λέιζερ του συγκεκριμένου ειδικού γιατρού που έχει συνταγογραφηθεί.

Σίγουρα θα σας ρωτήσει για να σκεφτούμε ένα φως γκολ για το μικρό χρονικό διάστημα, όταν ο γιατρός σας παρακολουθεί τα μάτια σας μέσω ενός μικροσκόπιο, δεδομένου ότι η ακτίνα λέιζερ μεταδίδει παλμούς απαλό για τον κερατοειδή χιτώνα σας.

Ο φωτισμός της ακτίνας λέιζερ αναδιαμορφώσει ανώδυνα τον κερατοειδή χιτώνα, αν και μπορεί πραγματικά να αισθανθείτε κάποιο στρες στο μάτι. Θα ακούσετε επίσης έναν αξιόπιστο ήχο κλικ ενώ το λέιζερ λειτουργεί.

Το λέιζερ εκτελείται σε κάθε μάτι ως βάση μόνο του, με κάθε θεραπεία να καταναλώνει μόνο περίπου 5 λεπτά.

Λίγο μετά τη χειρουργική επέμβαση με λέιζερ

Κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σας με λέιζερ, ο γιατρός σας θα σας κάνει να ξεκουραστείτε για να πάρετε λίγο. Μπορεί να αισθάνεστε μια βραχυπρόθεσμη κάψιμο ή ξύσιμο αίσθηση αμέσως χρησιμοποιώντας τη διαδικασία.

Μετά από μια γρήγορη εξέταση για δημοσίευση, κάποιος μπορεί να σας πάει σπίτι. (Δεν μπορείτε να ταξιδέψετε αμέσως μετά την επέμβαση με λέιζερ μέχρι ο οφθαλμίατρο να σας βλέπει να προσκολλάται στο χρόνο και επιβεβαιώνει ότι η μη διορθωμένη όρασή σας συναντά τον εξουσιοδοτημένο κοινό για την οδήγηση ενός αυτοκινήτου.)

Θα πρέπει να αναλάβετε κάποια θολή όραση και νευρικότητα αμέσως μετά τη χειρουργική θεραπεία. Ωστόσο, η σαφήνεια πρέπει να αυξηθεί με το εξαιρετικά μεγάλο επόμενο πρωί.

Η όρασή σας θα πρέπει να υποστηρίξει και να συνεχίσει να βελτιώνεται σε αρκετές ημέρες, αν και σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες ή περισσότερο. Για τους περισσότερους από εμάς, η όραση βελτιώνεται γρήγορα.

Μπορεί να είστε σε θέση να πάει στη δουλειά την επόμενη ημέρα, Ωστόσο μερικοί γιατροί συμβουλεύουν ένα ελάχιστης μιας ημέρας του ύπνου μάλλον.

Επίσης, είναι σχεδόν πάντα μια έξυπνη ιδέα να μείνετε μακριά από κάθε έντονη άσκηση για περίπου κάθε εβδομάδα, επειδή αυτό μπορεί να τραυματίσει την προσοχή και να έχει επίδραση στη θεραπεία.

Κανονικά, μπορείτε να αναμένετε να επωφεληθείτε για να δείτε τον οπτομέτρη σας ή ακόμα και τον χειρούργο σας με λέιζερ την ημέρα σας αμέσως μετά τη χειρουργική θεραπεία.

Σε αυτό το προκαταρκτικό check-up, η αισθητική σας οξύτητα θα αναλυθεί για να διασφαλιστεί ότι είναι ασφαλές για εσάς να πιέσετε χωρίς φλιτζάνια ή επαφές. Στις περισσότερες υποδηλώνει, αυτό απαιτεί αισθητική οξύτητα 20/40 ή μεγαλύτερη.

Όπως και με κάθε άλλη χειρουργική θεραπεία, είναι εξαιρετικά σημαντικό για εσάς να επιμείνουμε στις οδηγίες του γιατρού σας και να πάρετε οποιαδήποτε θεραπεία προτείνεται.

Επίσης, αποφεύγετε να τρίβετε την όρασή σας, καθώς υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να αποσυναρμολογείτε το πτερύγιο του κερατοειδούς αν τρίβετε την όρασή σας έντονα λίγο πριν το πτερύγιο έχει σταθερά επαναπροσαρτηθεί στη ρίζα κερατοειδή στρώματος.

Μακροπρόθεσμα αποτελέσματα

Μάτια λέιζερ χειρουργική διαδικασία παρέχει αρκετές θετικές πτυχές και μπορεί να αυξήσει δραστικά το βιοτικό επίπεδο σας.

Πολλοί άνθρωποι επιτυγχάνουν 20/20 όραση ή μεγαλύτερη μετά από τις χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά τα τελικά αποτελέσματα του λέιζερ έχουν διακυμάνσεις. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αποκτήσουν μόνο 20/40 όραση ή λιγότερο.

Μπορεί παρ ‘ όλα αυτά να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κούπες ή φακούς επαφής επακόλουθη διόρθωση φωτός όραση λέιζερ, αν και ο γιατρός σας συνταγογραφημένη επίπεδα συνήθως θα είναι μάλλον πολύ χαμηλότερα από καλά πριν.

Όταν έχετε μικρή αριστερά πάνω από διαθλαστική βλάβη αμέσως μετά το λέιζερ και θέλετε πιο έντονη όραση πέρα από τις δραστηριότητες όπως η οδήγηση ενός οχήματος μέσα από τη νύχτα, συνταγογραφούμενους φακούς κάμερας με κόντρα–ανακλαστικό στρώμα συχνά μπορεί να βοηθήσει.

Επίσης, όταν είστε κατανοώντας το ηλιακό φως αμέσως μετά το λέιζερ, τα γυαλιά με φωτοχρωμικό φακό είναι αποτελεσματικά στη μείωση της φωτοφοβία για σαφέστερη, πιο εύκολη όραση.

Ενώ το LASIK έχει ένα εξαιρετικό προφίλ χρήστη προστασίας, μπορεί να πραγματοποιηθούν επιπλοκές με λέιζερ. Μερικά παραδείγματα είναι η νόσος και η νύχτα λάμψη (από φωτοβολίδες ή χαλός που εμφανίζονται γύρω από λαμπτήρες).

Ένα μικρό ποσοστό των ατόμων θα πρέπει να έχουν μια βελτίωση του λέιζερ, ή  “αποτέλεσμα up ” θεραπεία, ένα ζευγάρι των μηνών μετά τη μεγάλη χειρουργική επέμβαση λέιζερ για να αποκτήσετε αποδεκτή αισθητική οξύτητα.

Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί ακόμα να διαβάσετε μέσα από τα γυαλιά, μόλις επιτύχετε τα 40 σας, λόγω μιας φυσιολογικής ηλικιακής απώλειας στην όραση γνωστή ως πρεσβυωπία.

Ενώ η χειρουργική επέμβαση LASIK περιλαμβάνει ένα υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρο ή τον χειρουργό σας οποιαδήποτε προβλήματα ίσως έχετε πριν αποφασίσετε να συναινέσετε στην κατοχή της χειρουργικής διαδικασίας.

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started